Well that sucks.... - Kawasaki Brute Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old September 2nd, 2019, 09:13 PM Thread Starter
 
Chevrolettough's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wisconsin
Posts: 268
Thanks: 23
Thanked 5 Times in 5 Posts
Garage
Well that sucks....

So this sucks.... wife was riding her 08 750 down the road around 40mph and it started to lose power, she pulled over and it died. I checked the oil and itís all gone... seals and plug are good, filter is good. Where the hell did it go??? Engine isnít siezed i put oil in and it will run but knocks bad. I donít know about the internals of these motors but know my way around the rest of it. Are the cylinder jugs and cylinders replaceable?


This was seriously sudden, no she wasnít watching the gauge for low oil light or temp. I wonít start it anymore, just trying to figure out what will probably need to be done. I realize the internet canít completely diagnose it without it being pulled apart. Sad because this is in great shape and i have brought it back to good in the last few years...


Sent from my iPhone using Tapatalk

2008 Kawaski Brute Force 750
- 26" Artrax tires w/ STI HD4 rims
- Superwinch LT3000 w/ synthetic rope
- HMF Exhaust, HMF Fuel Mapper
- Twin Air
- Halo eyes
- EPI Almond Secondary Spring
Chevrolettough is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old September 3rd, 2019, 09:55 AM
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 13,022
Thanks: 5
Thanked 692 Times in 644 Posts
Garage
Yeah that does suck. The red oil pressure light would have been on for quite a while before all that happened. Now she'll need a complete rebuild. The knocking will be rod bearings so don't try and run it anymore cause throwing one usually means a broken case. I suggest you contact nFLOW. Great people and all you will have to do is R&R the engine. Looking at just under 3K.

15 Z Force 800 EFI
06 BF 750 (SOLD)

My Videos On You Tube
NMKAWIERIDER is online now  
post #3 of 4 Old September 3rd, 2019, 11:59 AM Thread Starter
 
Chevrolettough's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wisconsin
Posts: 268
Thanks: 23
Thanked 5 Times in 5 Posts
Garage
I have a local guy going to tear it down and rebuild. Iím guessing $2000. We shall see. And i agree about the red oil pressure light.

Thanks!


Sent from my iPhone using Tapatalk

2008 Kawaski Brute Force 750
- 26" Artrax tires w/ STI HD4 rims
- Superwinch LT3000 w/ synthetic rope
- HMF Exhaust, HMF Fuel Mapper
- Twin Air
- Halo eyes
- EPI Almond Secondary Spring
Chevrolettough is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old September 11th, 2019, 01:08 PM
 
dman66's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Oley,Pa.
Posts: 490
Thanks: 1
Thanked 24 Times in 23 Posts
REVZCYCLES HAS GOOD CRANK, PISTONS, AND JUG KITS.
SOUNDS LIKE THE PISTON RINGS ARE GONE ( BURNING OIL ) AND MAYBE A CRANK TOO.
MY 05 750 ALWAYS ATE OIL WITHOUT SMOKE COMING OUT OF THE EXHAUST, THEN ONE DAY OUT ON THE TRAIL SHE STARTED SMOKING AND I KNEW THAT THE RINGS WERE BEAT.

05 Brute 750i Stock engine/Muzzy Pro exhaust,Vision Bruiser 14" wheels, 26" Kenda Bear Claw HTR, 3" intake snorkel w/ restriction,2" CVT snorkels,automotive 10" fan,ASR a-arm bushings,sway bar removed,buss connector mod,rejetted at #40 pilots,2 3/4 out on A/F screws,stock needles shimmed .030",# 160/# 160 main jets Keihin
dman66 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki Brute Forum > Brute Forums > Brute Engine & Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Brute Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome