4x4 actuator - Kawasaki Brute Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old June 22nd, 2019, 04:51 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4x4 actuator

hey guys, i have 2005 750 brute force. i am having problems with the 4x4. the light is flashing in 1 second intervals and i dont want to get another one and risk having the same issue.

Is installing a manual 4x4 actuator worth it ? do they work good ? INPUT PLEASE

thanks !
Austin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old June 23rd, 2019, 04:30 PM
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 13,048
Thanks: 5
Thanked 693 Times in 645 Posts
Garage
That will flash if either actuator has a problem or it will flash long and evenly if there is a system issue. You might trouble shoot it with the manual before gutting it...it might just be a connector somewhere.

15 Z Force 800 EFI
06 BF 750 (SOLD)

My Videos On You Tube

Last edited by NMKAWIERIDER; June 23rd, 2019 at 08:53 PM.
NMKAWIERIDER is online now  
post #3 of 7 Old June 23rd, 2019, 08:17 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
manual says 1 second interval indicates a problem with actuator
Austin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old June 23rd, 2019, 08:52 PM
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 13,048
Thanks: 5
Thanked 693 Times in 645 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Austin View Post
manual says 1 second interval indicates a problem with actuator
Right... .5 sec each is the 2/4 wd actuator. 1 sec each is the brake actuator and 2 sec each is both or system problem.




15 Z Force 800 EFI
06 BF 750 (SOLD)

My Videos On You Tube
NMKAWIERIDER is online now  
post #5 of 7 Old June 24th, 2019, 07:27 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
just checked it again, 1 second total between 2wd and 4wd.

is getting a manual actuator worth it ?
Austin is offline  
post #6 of 7 Old June 24th, 2019, 09:01 PM
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 13,048
Thanks: 5
Thanked 693 Times in 645 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Austin View Post
just checked it again, 1 second total between 2wd and 4wd.

is getting a manual actuator worth it ?
If you have to replace the actuator itself, then yes. If you just have a corroded connection...then I would say no.

15 Z Force 800 EFI
06 BF 750 (SOLD)

My Videos On You Tube
NMKAWIERIDER is online now  
post #7 of 7 Old July 3rd, 2019, 04:30 PM
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Austin what did you end up doing? Did you get your 4wd working?
JstWantoRide is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Kawasaki Brute Forum > Brute Forums > Brute Engine & Drivetrain

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Brute Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome