Brute Central Forums
Home | Forums | Garage | Premium | Store
Top Banner 1
Quick Member Login:
Forgot password?

Cool Stuff:
Go Premium

Sponsor Us
Forum Statistics:
Forum Members: 8,718
Total Threads: 7,909
Total Posts: 65,839

You don't appear to be registered. Click here to register
Search the forums:
Old December 16th, 2012, 08:44 PM   #1
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question 06 brute force 650, missing and popping

cuz has an 06 bf 650 120 hrs never abused and no mods.the thing will start with choke on , then will not idle with choke off. the warmer it gets the worse it pops nand backfires.have cleaned carbs till you could perform surgery with them. ran the valves all ok.checked fuel pump and it is producing well.can turn idle adj in or out with no change at all. also can run air /fuel screws in or out with no change put in new plugs also , the spark appears weak but not sure. can anyone point me in the right direction?
pegleg is offline   Reply With Quote
Old December 16th, 2012, 09:14 PM   #2
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 9,379
Thanks: 5
Thanked 490 Times in 443 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pegleg View Post
cuz has an 06 bf 650 120 hrs never abused and no mods.the thing will start with choke on , then will not idle with choke off. the warmer it gets the worse it pops nand backfires.have cleaned carbs till you could perform surgery with them. ran the valves all ok.checked fuel pump and it is producing well.can turn idle adj in or out with no change at all. also can run air /fuel screws in or out with no change put in new plugs also , the spark appears weak but not sure. can anyone point me in the right direction?
Welcome to Brute Central.
By you saying it won't run with the choke off and there us no change when you adjust the a/f screw nor the idle control, its clear there is either a major vacuum leak like with split boots or there is no fuel supply for the slow circut and that comes from blocked pilot jets or tracks or...extreemly low float levels....or water in the bowls..but I assume we can rule that out.
__________________
06 750 (Silver)
EZ-Steer EPS | Elka Stage-3 Shocks | Dynatek CDI |UNIfilter Filter | Catch Can | Perma-Cool Oil Cooler | Diamond "G" Tie Rods w/Moose Ends | Energy Swaybar Bushings | OMI Stem Bushing | Ricochet Skid Plates | HL Bumper | Direction2 Overfenders | 26" Grim Reapers on 14" SS112s | 2012 Seat | 2013 A-Arms & Bushings| Shorai Battery | ROX Riser & guards | Tons More Stuff!

NMKAWIERIDER is online now   Reply With Quote
Old December 16th, 2012, 09:56 PM   #3
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

drained tank and made sure it has fresh gas,haven't sprayed around boots yet to chaeck for vaccum leaks. seems odd that niether pilot jet seems to make any diff. can't see both plugging at same time and like i said i've cleaned carbs to death.
pegleg is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2012, 08:29 AM   #4
 
NMKAWIERIDER's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 9,379
Thanks: 5
Thanked 490 Times in 443 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pegleg View Post
drained tank and made sure it has fresh gas,haven't sprayed around boots yet to chaeck for vaccum leaks. seems odd that niether pilot jet seems to make any diff. can't see both plugging at same time and like i said i've cleaned carbs to death.
Too young to have can chain issues. He isn't trying to run it without the airbox on and lid shut...right? Cause it won't run without it.
__________________
06 750 (Silver)
EZ-Steer EPS | Elka Stage-3 Shocks | Dynatek CDI |UNIfilter Filter | Catch Can | Perma-Cool Oil Cooler | Diamond "G" Tie Rods w/Moose Ends | Energy Swaybar Bushings | OMI Stem Bushing | Ricochet Skid Plates | HL Bumper | Direction2 Overfenders | 26" Grim Reapers on 14" SS112s | 2012 Seat | 2013 A-Arms & Bushings| Shorai Battery | ROX Riser & guards | Tons More Stuff!

NMKAWIERIDER is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to NMKAWIERIDER For This Useful Post:
pegleg (December 17th, 2012)
Old December 17th, 2012, 12:32 PM   #5
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

no. airbox gets put back on and lid too.i still think i've missed something in carbs. gonna try again wed. pm. also gonna run commpression test and check for vaccum leaks.Any thing else?
pegleg is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Brute Central Forums » Brute Forums » Brute Engine & Drivetrain


Search tags for this page
06 brute force popping
,
2008 brute force 650 backfiring from carbs
,
650 brute poping
,
bf 650 runs
,

brute force 650 backfiring

,

brute force 650 vaccum leak

,

brute force missing

,
brute force missing at when started
,

brute force popping

,
weak spark 06 750 brute force
,
will a 650 brute run without the air box
,
will a brute force 650 run with no fuel pump
Click on a term to search for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 01:48 AM.

Website by Be Seen.


SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.